Kompetencije
Polaznik/ca će:
- Odabirati živežne namirnice po kvaliteti, podrijetlu i svojstvima te ih čuvati na pravilan način
- Pripremiti različite vrste bureka i pizze uz pravilnu upotrebu opreme za rad.
- Primijeniti pravila osobne higijene, higijene prostorija, uređaja i pribora
- Primijeniti pravila zaštite na radu, zaštite od požara i pružanja prve pomoći.
Uvjeti upisa:
- završenu najmanje osnovnu školu,
- navršenih 18 godina života,
- liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za priprematelja/icu bureka i pizze
Trajanje programa i načini izvođenja nastave
Program osposobljavanja u trajanju od 150 sati realizirat će se redovitom ili konzultativno-instruktivnom nastavom. Teorijski dio programa u trajanju od 60 sati izvodi se u učionici ustanove. Praktični dio programa u trajanju od 90 sati realizira se pojedinačno u ugostiteljskom objektu koje se bavi pripremom bureka i pizze s kojim Učilište ima ugovor o suradnji.