Kompetencije
- Izvršiti potrebne pripremne radove za uredno poslovanje bara prema osnovnim pravilima struke
- Razlikovati i odabrati namirnice u baru za pripremu barskih mješavina
- Razlikovati i primijeniti osnovne tehnike pripremanja barskih mješavina
- Pripremiti, dekorirati i poslužiti barske mješavine
- Rukovati barskom opremom na stručan i siguran način te pravilno koristiti barski inventar prilikom pripreme barskih mješavina
- Održavati osobnu higijenu, higijenu prostorija, uređaja, posuđa i pribora u baru
- Komunicirati s gostom u skladu s pravilima poslovnog bontona
- Izračunati troškove konzumacije i primijeniti različite načine naplaćivanja
- Primijeniti mjere zaštite na radu, zaštite od požara i pravila pružanja prve pomoći
Uvjeti upisa:
U program osposobljavanja za poslove barmena/ice i priprematelja/ice koktela mogu se upisati polaznici koji imaju završenu srednju školu, sanitarnu iskaznicu i liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za poslove barmena/ice i priprematelja/ice koktela.
Trajanje programa i načini izvođenja nastave
Program osposobljavanja realizirat će se redovitom ili konzultativno-instruktivnom nastavom u trajanju od 180 sati, od čega je planirano 64 sata teorijske nastave, 66 sati vježbi i 50 sati praktične nastave.
Teorijska nastava se izvodi u prostorima Učilišta u trajanju od 64 sata.
Vježbe u ukupnom trajanju od 66 sati izvode se uz nadzor mentora u ugostiteljskom praktikumu Učilišta i/ili ugostiteljskim objektima s kojima Učilište ima sklopljen ugovor o suradnji.
Praktična nastava u trajanju od 50 sati izvodi se pod nadzorom mentora u ugostiteljskim objektima s kojima Učilište ima sklopljen ugovor o suradnji.