Poslužitelj hrane i pića (HZZ vaučer)
Program obrazovanja za stjecanje djelomične kvalifikacije poslužitelj hrane i pića provodi se redovitom nastavom u trajanju od 975 sati, uz mogućnost izvođenja teorijskog dijela nastave putem online prijenosa u stvarnom vremenu. Ishodi učenja ostvaruju se dijelom vođenim procesom učenja u ustanovi, u trajanju od 315 sati, dijelom učenjem temeljenim na radu u trajanju od 580 sati, a dijelom samostalnim aktivnostima polaznika, u trajanju od 80 sati. Učenje temeljeno na radu odvija se u specijaliziranoj učionici gdje se izvode simulacije stvarnih problemskih situacija, kao i u prostorima poslodavaca.
Priprematelj jednostavnih slanih jela (HZZ vaučer)
Program obrazovanja za stjecanje djelomične kvalifikacije priprematelj jednostavnih slanih jela provodi se redovitom nastavom u trajanju od 1275 sati, uz mogućnost izvođenja teorijskog dijela nastave putem online prijenosa u stvarnom vremenu. Ishodi učenja ostvaruju se dijelom vođenim procesom učenja u ustanovi, u trajanju od 275 sati, dijelom učenjem temeljenim na radu u trajanju od 870 sati, a dijelom samostalnim aktivnostima polaznika, u trajanju od 130 sati. Učenje temeljeno na radu odvija se u specijaliziranoj učionici gdje se izvode simulacije stvarnih problemskih situacija, kao i u prostorima poslodavaca.
Priprematelj jednostavnih slastica (HZZ vaučer)
Program obrazovanja za stjecanje djelomične kvalifikacije priprematelj jednostavnih slastica provodi se redovitom nastavom u trajanju od 725 sati, uz mogućnost izvođenja teorijskog dijela programa putem online prijenosa u stvarnom vremenu putem aplikacija za virtualno učenje (vođeni proces učenja i poučavanja) a učenje temeljeno na radu isključivo uživo, u specijaliziranim učionicima i/ili kod poslodavaca (ugostiteljskim objektima) s kojim Ustanova ima sklopljeni ugovor o suradnji. Ishodi učenja ostvaruju se dijelom vođenim procesom učenja i poučavanja u trajanju od 207 sati, dijelom učenjem temeljenim na radu u trajanju od 373 sati, a dijelom samostalnim aktivnostima polaznika, u trajanju od 145 sati. Učenje temeljeno na radu obuhvaća rješavanje problemskih situacija i izvršenje konkretnih radnih zadaća u simuliranim ili stvarnim uvjetima.
Osnove obrade živežnih namirnica (HZZ vaučer)
Program obrazovanja za stjecanje mikrokvalifikacije osnove obrade živežnih namirnica provodi se redovitom nastavom u trajanju od 275 sati, uz mogućnost izvođenja teorijskog dijela nastave putem online prijenosa u stvarnom vremenu. Ishodi učenja ostvaruju se dijelom vođenim procesom učenja u ustanovi, u trajanju od 95 sati, dijelom učenjem temeljenim na radu u trajanju od 160 sati, a dijelom samostalnim aktivnostima polaznika, u trajanju od 20 sati. Učenje temeljeno na radu odvija se u specijaliziranoj učionici gdje se izvode simulacije stvarnih problemskih situacija te u konkretnom radnom okruženju (proizvodno poslužni odjel Odgojnog zavoda) gdje se izvršavaju konkretne radne zadaće u stvarnim radnim kontroliranim uvjetima.
Osnove ugostiteljskog posluživanja (HZZ vaučer)
Program obrazovanja za stjecanje mikrokvalifikacije za jednostavne poslove u kuharstvu provodi se redovitom nastavom u trajanju od 300 sati, uz mogućnost izvođenja teorijskog dijela nastave putem online prijenosa u stvarnom vremenu. Ishodi učenja ostvaruju se dijelom vođenim procesom učenja u ustanovi, u trajanju od 115 sati, dijelom učenjem temeljenim na radu u trajanju od 162 sata, a dijelom samostalnim aktivnostima polaznika, u trajanju od 23 sata. Učenje temeljeno na radu odvija se u specijaliziranoj učionici gdje se izvode simulacije stvarnih problemskih situacija te u konkretnom radnom okruženju, gdje se izvršavaju konkretne radne zadaće u stvarnim radnim kontroliranim uvjetima.
Priprema hrvatskih tradicionalnih jela (HZZ vaučer)
Program obrazovanja za stjecanje mikrokvalifikacije priprema hrvatskih tradicionalnih jela. provodi se redovitom nastavom u trajanju od 225 sati, uz mogućnost izvođenja teorijskog dijela nastave putem online prijenosa u stvarnom vremenu. Ishodi učenja ostvaruju se dijelom vođenim procesom učenja u ustanovi, u trajanju od 30 sati, dijelom učenjem temeljenim na radu u trajanju od 150 sati, a dijelom samostalnim aktivnostima polaznika, u trajanju od 45 sati.
Pripremanje i posluživanje barskih mješavina (HZZ vaučer)
Program obrazovanja za stjecanje mikrokvalifikacije priprema i posluživanje barskih mješavina provodi se redovitom nastavom u trajanju od 175 sati, uz mogućnost izvođenja teorijskog dijela nastave putem online prijenosa u stvarnom vremenu. Ishodi učenja ostvaruju se dijelom vođenim procesom učenja u ustanovi, u trajanju od 47 sati, dijelom učenjem temeljenim na radu u trajanju od 93 sati, a dijelom samostalnim aktivnostima polaznika, u trajanju od 35 sati. Učenje temeljeno na radu odvija se u specijaliziranoj učionici gdje se izvode simulacije stvarnih problemskih situacija, kao i u specijaliziranim prostorijama ugostiteljskog objekta.
Priprema jednostavnih slatkih jela (HZZ vaučer)
Program obrazovanja za stjecanje mikrokvalifikacije priprema jednostavnih slatkih jela, provodi se redovitom nastavom u trajanju od 200 sati, uz mogućnost izvođenja teorijskog dijela programa na daljinu u stvarnom vremenu. Ishodi učenja ostvaruju se dijelom vođenim procesom učenja i poučavanja u trajanju od 62 sata, dijelom učenjem temeljenom na radu u trajanju od 103 sata, a dijelom samostalnim aktivnostima polaznika u trajanju od 35 sati. Učenje temeljeno na radu obuhvaća rješavanje problemskih situacija i izvršenje konkretnih radnih zadaća u simuliranim uvjetima. Kod polaznika se potiče razvijanje samostalnosti i odgovornosti u izvršenju radnih zadaća kao i razvijanje suradničkih odnosa s ostalim sudionicima u zajedničkom radu te stvaranje budućih kvalitetnih poslovnih odnosa.