Kompetencije
Polaznik/ca će:
- Razlikovati vrste jakih alkoholnih pića i sirovine koje se koriste u njihovoj proizvodnji
- Razlikovati, odabrati i koristiti odgovarajuće postupke u proizvodnji, preradi, čuvanju i skladištenju jakih alkoholnih pića.
- Koristiti se opremom i uređajima za proizvodnju, njegu i čuvanje jakih alkoholnih pića.
- Sudjelovati u planiranju troškova proizvodnje i plasmanu proizvoda na tržište.
- Primijeniti zakonsku regulativu u proizvodnji te provoditi mjere zaštite na radu, zaštite od požara i pružiti prvu pomoć.
Uvjeti za upis:
- završenu najmanje osnovnu školu,
- navršenih 18 godina života,
- liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za proizvođača/icu jakih alkoholnih pića
Trajanje programa i načini izvođenja nastave
Program osposobljavanja u trajanju od 136 sati realizirat će se redovitom i/ili konzultativno-instruktivnom nastavom. Teorijski dio programa u trajanju od 56 sati izvodi se u učionici ustanove. Praktični dio programa u trajanju od 80sati realizira se pojedinačno u radnim prostorima ( obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvimakoja se bave proizvodnjom jakih alkoholnih pića).