Stručne kompetencije
Polaznik/ca će:
- Prepoznati, koristiti i skladištiti osnovne pekarske sirovine
- Koristiti alate i uređaje za poslove u pekarstvu na ispravan i siguran način
- Razlikovati, odabrati i primijeniti odgovarajuće postupke pri izradi, oblikovanju i pečenju krušnog tijesta i tijesta za peciva
- Primijeniti pravila održavanja osobne higijene i higijene uređaja i radnog prostora
- Primijeniti pravila zaštite na radu, zaštite od požara i prve pomoći.
Uvjeti za upis u program osposobljavanja
- završena osnovna škola
- navršenih 18 godina života
- liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova pekara/ice.
Trajanje programa i način izvođenja
Program osposobljavanja u trajanju od 140 sati realizirat će se redovitom i /ili konzultativno-instruktivnom nastavom.
Teorijski dio programa u trajanju od 45 sati izvodi se u učionici ustanove, a praktični dio u trajanju od 95 sati izvodi se u ovlaštenim specijaliziranim obrtima ili poduzećima za proizvodnju pekarskih proizvoda s kojima ustanova ima sklopljen ugovor o poslovnoj suradnji.